Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

Vastgoedprijzen stabiel tijdens COVID19 crisis

1 mei 2020 | Ik verkoop

Dat de vastgoedsector in voorgaande crisisperiodes een zekere stabiliteit bleef behouden, wisten we al. Het scenario waar we de laatste weken voor vreesden tijdens de huidige crisis, bleef onze sector bespaard. Maar waarom precies en hoe starten we opnieuw op?

century21 hippodroom te koop gent grootgent immo

De gevreesde schok blijft uit

Als we kijken naar het totaal aantal vastgoedtransacties zien we een daling van 33% en momenteel geen daling op de vastgoedprijzen. Fednot, de federatie van Belgische notarissen, kwam tot deze conclusie door het aantal voorlopige verkoopovereenkomsten of compromissen te vergelijken.

Hoe komt het dat de cijfers minder erg zijn dan verwacht?

Een eerste punt om aan te halen is de schrapping van de woonbonus vorig jaar. De vastgoedsector verwachtte begin 2020 sowieso een kleine daling in het aantal transacties door de massale verkopen eind vorig jaar.

Een tweede punt is het feit dat notarissen momenteel alle opgestarte dossiers hebben afgewerkt of nog aan het afwerken zijn. De bezichtiging en belangrijkste onderhandelingen vonden plaats voor de crisis waardoor men nu de compromis kan tekenen via briefwisseling of digitaal.

Een laatste verklaring is het digitale luik, heel wat mensen kopen een huis van familie en zijn dus bekend met hun nieuwe woning, hierdoor kan heel wat communicatie en dus de verkoop van de woning via de digitale weg verlopen.

Onze persoonlijke ervaring

Century 21 Hippodroom zet sterk in op een goede voorbereiding van een vastgoedverkoop. Dit wil zeggen dat we op voorhand een kennismakingsgesprek hebben, een gratis schatting en een grondige screening doen van potentiële kopers voor het bezoek. Al deze voorbereiding kan perfect digitaal gebeuren en dat is precies wat we de afgelopen weken hebben gedaan. Sterker nog, enkele panden werden de afgelopen weken nog verhuurd doordat we op voorhand een digitale rondleiding hadden gemaakt van ieder pand.

Wij starten opnieuw op maandag 11 mei 2020 met de nodige veiligheidsmaatregelen voor zowel (ver)kopers als (ver)huurders. Dit doen we doormiddel van mondmaskers, handgel én handschoenen aan te bieden.

Ons team is er opnieuw klaar voor! U ook?