Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

5 voordelen van huren

19 mei 2020 | Geen categorie

Meer en meer kiezen mensen bewust om een huis te huren in ons land, tijd om na te gaan hoe dit komt en de voordelen hiervan even op een rijtje te zetten!

Je staat niet in voor grote onderhouds- of herstellingskosten

Een huis brengt heel vaak hoge kosten met zich mee bij de vervanging van bepaalde delen in het huis door slijtage (gasfornuis of ingebouwde koelkast vernieuwen). Ook verbeteringswerken kunnen je een financiële kater bezorgen, denk maar aan het isoleren van je dak of je spouwmuren. Ook bij kleine zaken om je huis energie-neutraler te maken kunnen de kosten snel hoog oplopen (enkel glas, verouderde verwarmingsketel).

Meer flexibiliteit

Vroeger bleven gezinnen heel hun leven in dezelfde stad wonen en vaak in hetzelfde of het ouderlijke huis. Maar tijden veranderen en de wereld is plots op tien jaar tijd kleiner geworden. Je verandert vaker van werk als je niet tevreden bent of je wil groter gaan wonen binnen een aantal jaar. Dit zijn naast een echtscheiding enkele voorbeeld van hoe je leven sneller en drastischer kan veranderen. Bij een huurovereenkomst kan je hierdoor zonder al te veel problemen snel je pand opzeggen.

Geen grote financiële gevolgen

De grootste zorg bij het huren is het feit dat je moet rekening houden met de opzegtermijn en eventuele opzegvergoeding als je het contract verbreekt. We moeten je niet vertellen dat de kosten bij het verbreken van het huurcontract niet opwegen tegen deze bij de verkoop van je woning.

Je kan een woning testen

Weinigen onder ons weten exact wat ze verlangen in een woning. Door een woning of appartement enkele jaren te huren weet je beter wat je zeker wel en niet zoekt in jouw droomwoning. Ook de locatie kan je testen: liever het platteland of de stad? Een appartement of een huis? Met of zonder tuin? Investeer in je toekomst en try before you buy!  

Veel meer huurpanden op de immomarkt

Vooral in grotere steden kan je veel meer panden vinden op de huurmarkt dan dat er koophuizen zijn. In Vlaanderen alleen al zijn er momenteel 20% meer huurders ten opzichte van 10 jaar geleden en daar spelen investeerders gretig op in!