Mis geen enkele tip!

Schrijf in op onze nieuwsbrief

Je gegevens zijn veilig bij ons, je kan op elk moment terug uitschrijven

Volg ons hier:

5 voordelen van huren

1 december 2021 | Geen categorie, Ik zoek een woning

Je stoot snel op enkele dilemma’s bij de zoektocht naar een (eerste) thuis, waarbij de eerste vraag vaak rijst: kopen of huren? Elk heeft zijn voordelen en nadelen, wij lijsten graag eens enkele voordelen op bij het huren van een pand!

1. Huurbescherming

Als huurder heb je wettelijke huurbescherming. Dat wil zeggen dat de eigenaar je er niet zomaar uit kan zetten wanneer hij dat wenst.

2. Niet afhankelijk van de markt

Bij de verkoop van je huis ben je heel vaak afhankelijk van de huizenmarkt op dat moment. Ligt je huis goed in de markt? Goed! Maar het kan evengoed maanden te koop staan door crisis en andere fenomenen.

Bij het huren van een pand kan je dit op relatief korte termijn opzeggen zonder zorgen.

3. Grote onderhoudswerken? Niet voor jou!

Als huurder sta je niet in voor grote onderhoudswerken aan de woning conform de wetgeving. Zowel het kostenplaatje als de uitvoering dient de eigenaar volledig op zich te nemen.

Opgelet, bij het einde van je huurcontract kan de verhuurder het contract stopzetten wegens verbouwingswerken. Dan wordt het contract niet verlengd en dient de verhuurder na maximum 6 maanden na einde van de opzegperiode de werken aan te vangen. Doet de verhuurder dit niet, dan kan de toenmalige huurder een vergoeding vragen.

4. Samenwonen met wie je wil

Bij het huren van een huis kan je samenwonen met je vriend, beste vriendin of gewoon een wildvreemde! Wanneer je na verloop van tijd merkt dat het samenwonen toch niet zo vlot verloopt, kan je elk je eigen weg gaan na opzeg van huurcontract of kan iemand vertrekken zonder moeite. Bij een gekocht pand ligt dit vaak een stuk moeilijker als jullie beide de lening dragen…

5. Vrijheid

Tot slot geeft huren je meer vrijheid om te ontdekken wat je verwacht van je toekomstig huis. Tijdens het huren van een huis, appartement of ander pand kan je ontdekken wat je zoekt in de ideale woning: toch een keukeneiland? Of liever geen tuin? Buren zo ver mogelijk uit de buurt houden? Geen probleem!

Er zijn heel wat voordelen, maar ook nadelen die verschillen per persoon. Zoek op, vergelijk of bel ons op!

Groeten,

Conny